Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine este candidatul surpriză la Primăria Capitalei din partea M10, partidul Monicăi Macovei

Sunday, 14 February 2016, 11:15 Sursă: REALITATEA.NET

Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea.

Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia, scrie Mediafax.ro. 

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.

În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI.

Ciprian Ciucu: Trebuie să scoatem corupția din Primăria Capitalei

Eliminarea corupției și a risipei, modernizarea infrastructurii, un program realist de consolidare a locuințelor, identificarea unui model administrativ și transparență decizională, acestea sunt principalele puncte ale programului anunțat duminică de Ciprian Ciucu, candidat independent la Primăria Capitalei susținut de Partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei.

În cadrul unei conferințe la care a participat și Monica Macovei, Ciprian Ciucu a declarat că, prin candidatura sa, dorește să dea un semnal și altor reprezentanți ai societății civile, pentru a-i încuraja să își asume responsabilitatea unei funcții în stat.

Ciprian Ciucu este președinte al Consiliu Național de Integritate (CNI), ales ca reprezentant al societății civile, fiind
și membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE).

"Ce vreau să fac la Primărie: în primul rând, vreau să le redau bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor, pentru că mulți dintre noi se simt agresați de oraș — aglomerație, dezordine, mizerie. Nu mai ai acea plăcere de a trăi în orașul tău. Ne dorim un oraș în care să petrecem timp de calitate: să avem evenimente culturale majore, să avem unde petrece timpul împreună cu familia, să avem parcuri bune, să avem bulevarde care să fie în special pentru oameni, acces la servicii sociale, acces la servicii de educație și sănătate. Îmi doresc foarte mult să facem ceva cu managementul traficului din București și voi pune mare accent pe transportul în comun și pe transportul alternativ. Efectiv trebuie să facem regenerarea urbană, pentru că sunt zone în oraș care sunt șubrede", a declarat Ciprian Ciucu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL