Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură DURĂ pentru turismul bulgăresc: Stațiunea Albena se închide din lipsa de turiști. Cum s-a ajuns la această situație

Wednesday, 12 August 2020, 12:06 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Măsurile luate de autortățile germane nu se opresc, însă, aici. Cetățenii germani care sosesc dintr-una dintre destinațile cu risc crescut de infectare din Bulgaria vor fi testați obligatoriu. 

"Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă. Până în prezent nu există date privind turiștii infectați. Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500", a declarat Hristo Penev, managerul complexului Albena, citat de Duma.

Potrivit lui Penev, până acum au existat doar cazuri de infectare în rândul personalului complexului, nu și al turiștilor.


Presa bulgară scrie ca ministrului Turismului, Mariana Nikolova, s-ar fi întâlnit cu reprezentanții turroperatorilor germani, cu care a discutat deschis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe la vacanțe. Totul a pornit după ce în presa germană au apărut mai multe mărturii cu privire la nerespectarea regulilor de protecție împotriva COVID-19 în stațiunile de pe litoralul bulgar. Tot în presa germană au apărut informații despre numărul redus de specialiști din această țară, respectiv că în toată Bulgaria nu există mai mult de 160 de specialiști în boli infecțioase, dar și despre lipsurile din sistem. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL