Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SURPRIZA IMENSĂ pe care o pregătesc Domo şi Flanco. Ce va face Altex?

Tuesday, 18 March 2014, 09:03 Sursă: REALITATEA.NET

„O tranzacţie ar fi normală având în vedere numărul mare de jucători şi numărul prea mare de ma­gazine. Eu sunt deschis către o tranzacţie", a declarat pentru Ziarul Financiar  Iulian Stanciu, proprietarul magazinelor Flanco şi acţionar al eMag, cel mai mare jucător din co­merţul electronic românesc.

Miliardarul bulgar Tzvetan Vassilev, care con­trolează indirect Domo, dar şi un lanţ de magazine de electroIT în Bulgaria, ar fi interesat de preluarea unui competitor din piaţa din România şi de crearea unui jucător suficient de mare cât să reziste şi să se bată de la egal l0 egal cu liderul Altex, potrivit unor surse din piaţă.

Iulian Stanciu, întrebat de ZF dacă tranzacţia pe care o consideră oportu­nă se re­feră la vânzarea Flan­co către Domo, a răs­puns „mai degrabă la pre­lua­rea Domo", dar nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit informaţiilor ZF, cei doi jucători au mai purtat dis­cu­ţii în urmă cu un an, imediat după intrarea Dom­tech în ac­ţio­nariatul Domo, însă acestea nu s-au concretizat. La momentul acela Flanco a pus pe masă o ofertă pentru Domo.

Un acord între Domo şi Flanco ar crea un jucător de talia Altex, care ar putea totodată să obţină condiţii mai bune de la furnizori. Altex a obţinut în 2012 - ultimul an pen­tru care există date pu­blice - afa­ceri de 254 mil. euro. Domo a obţinut în ace­laşi an 126 mil. euro, iar Flanco 137 mil. euro. Domo are în prezent circa 100 de ma­ga­zi­ne, iar Flanco aproximativ 80.

„Având în vedere rezul­tatele financiare ale celor doi jucători (Domo şi Flanco, n.red.), fiecare cu o cifră de afaceri cât jumătate din cea a Altex-Media Galaxy, o fuziune este mai degrabă sănătoasă, urmând a crea un competitor real pentru Altex", spune Dan Ostahie, proprietarul celui mai mare jucător din piaţa de electroIT.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL