Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kelemen Hunor, UDMR, după votul "în reluare": E o porcărie, ne gândim dacă mai colaborăm cu PSD

Wednesday, 24 October 2018, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

"În ceea ce privește colaborarea punctuală, vom vedea, vom analiza punctual, nu este o decizie care se va lua astăzi. În acest moment s-a întâmplat la Camera Deputaților ceva ce nu trebuia să se întâmple. Vom vedea cum va decurge pe viitor," a declarat Hunor, citat de Mediafax.

„Aici coaliția, ați văzut, nu depinde de voturile noastre. Este o coaliție fericită, repetă votul ori de câte ori dorește și merge înainte. (...) Astăzi nu am susținut această propunere a lor și totuși a trecut. Nu, nu trebuia reluat votul. Haideți, de fiecare dată se constată o problemă tehnică după ce nu au voturile necesare. Deci nu se poate. A fost un vot, au verificat înainte sistemul. Sistemul funcționa. Nimeni nu a contestat această procedură și acest sistem că ar fi o problemă. Deci nu poți relua votul ori de câte ori dorești sau ori de câte ori mai ai nevoie să aduni trei, patru voturi. Nu se poate”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Proiectul a primit numărul de voturi abia la o doua încercare, la solicitarea alianţei PSD ALDE.

Iniţiativa legislativă a stârnit critici din partea UDMR din clipa în care fundaţiile au fost incluse pe lista entităţilor care trebuie să declare sursa banilor. Ca urmare a acestor critici, proiectul a suferit o modificare înainte de a ajunge la votul din plenul Camerei Deputaţilor, astfel încăt fundațiile ce aparțin minorităților să nu fie exceptate.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina oficială a Camerei Deputaţilor, parlamentarii UDMR n-au fost prezenţi la vot.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL