Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Italia prelungește starea de URGENȚĂ încă trei luni din cauza epidemiei de coronavirus

Wednesday, 29 July 2020, 16:06 Sursă: realitatea.net

 

Actuala stare de urgenţă expiră pe 31 iulie şi guvernul se va reuni, cel mai probabil în cursul zilei, pentru a o prelungi oficial până la 15 octombrie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Senatul italian a votat primul, marţi seară, autorizarea prelungirii stării de urgenţă, iar apoi deputaţii au dat şi ei undă verde acestei decizii miercuri, în jurul prânzului.

Starea de urgenţă serveşte în Italia în principal la facilitarea şi accelerarea luării deciziilor şi măsurilor menite să combată efectele unui seism, inundaţiilor sau altor catastrofe, în cazul de faţă fiind vorba despre pandemia de COVID-19.

„Din nefericire, pandemia nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic”, a declarat şeful guvernului, Giuseppe Conte, în faţa deputaţilor.

Prelungirea stării de urgenţă este deci „o alegere inevitabilă, chiar obligatorie, bazată pe reflecţii pur tehnice”, a adăugat Conte, respingând acuzaţiile de „liberticid” aduse de opoziţia de dreapta.

Şeful guvernului italian a ţinut, de asemenea, să sublinieze că prelungirea stării de urgenţă nu înseamnă o nouă izolare a italienilor, după cum au vehiculat unele mesaje postate pe reţelele sociale.

Italia a plătit un tribut greu pandemiei, cu peste 35.000 de morţi şi peste 246.000 de cazuri de contaminare. 

Până miercuri, s-au îmbolnăvit 246.488 de persoane de COVID-19. Dintre aceștia, 35.123 au pierdut lupta cu boala, potrivit datelor centralizate de Worldometers și Corona.help. În același timp, 198.756 de italieni s-au însănătoșit. Cea mai afectată zonă a fost Lombardia, cu un număr record de infectări și decese: 96.008, respectiv 16.802, de la începutul epidemiei în Peninsulă, la sfârșitul lunii februarie.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL