Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grevă de avertisment în SPITALE. Personalul medical cere eliminarea discrimărilor salariale

Wednesday, 19 October 2016, 07:57 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: "Astăzi am ieşit toţi din echipa brancardierilor. Nu ne pun la dispoziţie nimic, absolut nimic. Salariile sumt derizorii, condiţiile de muncă sunt aşa cum sunt. Noi ne chinuim. Un infirmier în străinatate ia 1000 de euro, noi avem 150 de euro. Ne expunem la foarte multe riscuri. Luăm în braţe bolnavi de SIDA, de hepatită, ne expunem şi la radiaţii", spune unul dintre protestatari, şeful brancardierilor de la Spitalul Floreasca.

"Este etapa din procesul de declanşare a grevei generale. Astăzi asistăm la greva de avertisment.(...) Cele două ordonanţe, 20 şi 43, care ar fi trebui să rezolve inechităţile din sistemul de sănătate şi asistenţă socială dar au bulversat în totalitate sistemul.(...) Din ordonanţa 20 au fost excluşi colegii noştri din personalul adminiatrativ, 23.000 de persoane, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică,1800 de persoane, şi în jur de 1500 de colegi de la asistenţă socială. În ordonanţa 20 asistăm la diferenţe enorme de salarii între colegii care au studii medii cu cei care au studii superioare, în contextul în care fac aceeaşi activitate, au aceeaşi fişă a postului. În jur de 800 de lei iar între spitalele clinice diferenţele ajung până la 1.200 de lei. (...) Ceea ce deranjează cel mai mult este diferenţa enormă. Ordonanţa 43 face o altă mare nedreptate. Plata sporurilor se face la nivelul anului 2009 şi nu la anul 2016. Ieri erau 86.700 de semnaturi pentru declanşarea grevei. Dacă nu vor răspunde, pe 31 greva generala", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Sepi, vicepreşedinte Sanitas.

Medicii vor să tragă astfel încă un semnal de alarmă cu privire la situaţia salarizării din sistem. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, pe 31 octombrie se va face grevă generală.

Sindicaliștii din Sănătate solicită autorităților emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016, identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate și o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL