Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro

Wednesday, 11 December 2019, 11:19 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, potrivit unor surse judiciare care au dorit să-și păstreze anonimatul. Existența dosarului a fost confirmată pentru G4media.ro de IPJ Bihor.

Deşi a trecut un an de la deschiderea cazului, dosarul este încă in rem, adică sunt cercetate faptele, fără a fi identificaţi autorii.

Ancheta vizează folosirea cu rea credință a bunurilor și creditului societăților, într-un scop contrar intereselor acestora, fără justificare din punct de vedere economic. Frații Ioan și Viorel Micula, dar și alți membri ai familiei și angajați ai companiilor lor din grupul European Drinks, sunt considerați inițiatorii și coordonatorii grupului infracțional care și-ar fi devalizat și decapitalizat propriile companii cu scopul de a nu plăti taxe către stat între 2001 și 2017.

Frații Micula sunt acuzați că ar fi făcut tranzacții fără justificare economică sau comercială și ar fi transferat bani și bunuri între firmele din cadrul grupului European Drinks. Ar fi reușit astfel să-și însușească, fără să platească taxe către stat, suma de aproape 44 de milioane de euro.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 14:38:32
Agentul Petrov

Nu sint doar ei care au devalizat statul ... sint gramezi de milionari de carton incapabili sa isi scrie numele dar care au sifonat milioane impreuna cu pulifricienii ciordei !!!

2019-12-11 15:52:29
Paine si circ in Romanica

Astia 2 parca sunt suedezi si au primit de recuperat taxe de 400 mil euro de la statul roman printr-un tribunal de arbitraj de la New York. 200+200 penalitati.... Vreau si eu la tribunalul ala. Ups , dar nu sunt suedez sunt american, imi dau aia prin gura direct mie. Cred ca penalitatile le impart cu tribunalul ala...

Alte articole din: Ultimele Stiri