Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum ar arăta Parlamentul, în viziunea USR, post-anticipate

Friday, 18 October 2019, 12:16 Sursă: REALITATEA.NET

În viziunea USR, partidul condus de Ludovic Orban ar fi pe primul loc, obținând un procent de 29%, al lui Dan Barna pe doi, cu 23%, în timp ce PSD abia ar trece pragul electoral.

”Dacă s-ar fi gândit la români, cu adevărat, partidele care susțin că se opun PSD ar fi acceptat declanșarea alegerilor anticipate.

Cu un calendar extrem de precis și de strâns, astfel încât să reducem la maximum perioada de interimat a actualului guvern demis, am fi putut reseta scena politică și am fi putut obține majoritatea parlamentară favorabilă reformelor profunde de care România are nevoie.

Să presupunem că la anticipate ar fi fost scoruri similare celor de la europarlamentare, ar dispărea zeci dintre actualii parlamentari PSD. ALDE nici nu ar mai intra în Parlament, fiind înlocuit de PSD 2, adică de partidul lui Victor Ponta.

Alianța USR PLUS ar avea, în schimb, aproape de trei ori mai mulți parlamentari decât are USR acum. Iar PNL și-ar rotunji, de asemenea, numărul de senatori și deputați.

Odată refuzată varianta declanșării rapide a anticipatelor, rămânem cu un guvern prizonier al partidelor roșii, indiferent că vorbim de PSD 1, PSD 2 sau ALDE, până de curând aliați de seamă ai lui Liviu Dragnea și ai Vioricăi Dăncilă.

Un astfel de guvern de tranziție, susținut de o majoritate fragilă și conjuncturală, se va lovi de obstacole la tot pasul, timp în care PSD are răgazul să se refacă. A mai primit o șansă”, este viziunea celor d ela USR.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL