Tranzacție-bombă! Codrin Ştefănescu a vândut un teren care ar fi trebuit să fie al statului

Wednesday, 24 April 2019, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

Codrin Ştefănescu a vândut un teren, care ar fi trebuit să fie în proprietatea statului, cu nu mai puțin de două milioane de euro. Tunul imobiliar a fost scos la iveală de o anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project. 

Adaugă părerea ta

La începutul anului, secretarul general al PSD ar fi vândut un teren aflat la periferia vestică a Capitalei. Cumpărătorul - o societate comercială din grupul Oscar Downstream, patronat de magnatul Alin Niculae. 

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la două milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranșe, până în ianuarie, anul viitor. Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Codrin Ştefănescu a încasat până acum doar un sfert din această sumă, adică 500.000 de euro.

Deși, în momentul vânzării, terenul îi aparţinea social democratului, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată nu ar fi trebuit nicio clipă să se afle în proprietatea lui, ci în cea a statului!

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituție nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic și să ceară, printr-o acțiune suplimentară în instanță, ca terenul lui Ștefănescu să revină în proprietatea comună a cetățenilor.

Profitul net pe care secretarul general al PSD îl va obține din întreaga operațiune depășește 1,3 milioane de euro.

Contactat de publicația care a desfășurat ancheta, Codrin Ștefănescu nu a dorit să răspundă întrebărilor. Până la momentul difuzării materialului, social democratul nu a putut fi contactat nici de Realitatea TV. 

Alte articole din: POLITICĂ