Bucureşti, BLOCAT de marşuri: parada Gay şi marşul "pentru normalitate"

Sunday, 08 June 2014, 09:45, Sursă: REALITATEA TV

Bucureştiul a fost ieri capitala marşurilor pro si anti homosexualitate. Sute de oameni au participat la cele două marşuri. Mai întâi au ieşit în stradă cei care se opun căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. După amiază a fost rândul susţinătorilor diversităţii să îşi exprime public opţiunea.

Adaugă părerea ta

Aproximativ 400 de persoane au participat la Parada Diversităţii. Aceştia au defilat între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.

"Sunt aici pentru a arăta lumii că suntem şi noi pe pământul ăsta şi trebuie să ne accepte până la urmă ca toate ţările europene", spune Ciara, o reprezentantă a comunităţii.

"Vrem drepturi egale pentru toată lumea. Nu e legat doar de drepturile persoanelor din comunitate. Vrem toţi drepturi egale. /Drepturile la căsătorie în principal", a explicat o tânără participantă la marşul LGBT.

Un alt tânăr a explicat de ce participă la PARADA GAY: "Mi se pare că pentru mulţi este, nu ştiu, o cauză simplă, dar pentru mine este susţinerea vocii tuturor românilor şi a tuturor oamenilor din comunitatea GBT care nu au puterea să vorbească".

Marşul Diversităţii a avut loc la câteva ore după o manifestaţie a celor care susţin familia tradiţională: "Noi sustinem familia traditionala, familia crestina, formata dintr-un barbat si o femeie. Suntem impotriva adoptiilor homosexuale si a paradei lor in public".

Zeci de persoane au participat la Marşul pentru Normalitate, organizat de Noua Dreaptă. Participanţii la miting au străbătut centrul Capitalei, de la Piaţa Victoriei până la poalele dealului Patriarhiei. Mesajul principal a fost interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Este al zecelea an în care Noua Dreaptă organizează marşul pentru normalitate.