Ipoteza-șoc a unui general SUA: Rusia ar putea încerca să ocupe România în următorii ani

Wednesday, 13 March 2019, 21:39 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ben Hodges, fostul șef al forțelor armate americane în Europa, lansează o ipoteză șocantă. Aflat la Praga, la o conferință NATO, generalul SUA avertizează că Rusia ar putea încerca să ocupe în următorii câțiva ani România!

Ben Hodges a declarat la Praga că NATO trebuie să își întărească pozția și capabilitățile militare în regiunea Mării Negre, altfel Rusia ar putea încerca să ocupe noi teritorii, cum ar fi Odesa şi România - potrivit publicaţiei Česke Noviny.

"Aceasta este zona în care Rusia își desfășoară cea mai mare și cea mai puternică agresiune. Dacă Occidentul nu face nimic după anexarea Crimeei, este foarte posibil ca Odesa să fie următorul oraș ocupat și, eventual, și România ", a spus Ben Hodges.

Declarația șocantă este prezentată pe larg și de site-ul Idnes.cs și preluată, de asemenea, în presa ucrainiană.

Ben Hodges a mai lansat un scenariu bulversant. în următorii 10 ani ar putea izbucni un război între Statele Unite şi China. „Sper să nu am dreptate, dar mă uit la ceea ce face China, urmăresc ceea ce spun conducătorii săi şi văd o traiectorie care poate duce la un conflict. Acest posibil conflict va stabili sferele de influenţă în Pacific", a afirmat generalul american.

Conferința de la Palatul Praga a avut ca temă aniversarea a 20 de ani de la intrarea Cehiei în NATO. La eveniment au participat, pe lângă fostul șef al trupelor SUA din Europa Ben Hodges, președintele Cehiei, Miloš Zeman, fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright, de origine cehă sau generalul Petr Pavel, fost președinte al NATO Military Committee.

Președintele Cehiei, Miloš Zeman:Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN