Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șase ani de la tragedia de la Giulești, în care au pierit șase bebeluși. Sistemul, tot vulnerabil

Tuesday, 16 August 2016, 08:12 Sursă: REALITATEA.NET

Pe 16 august 2010, trei nou-născuţi au murit în incendiul de la maternitatea Giuleşti. Alţi trei s-au stins la scurt timp din cauza rănilor suferite. Singura asistentă care era de serviciu în acel moment în secţia de terapie intensivă ieşise din salon pentru câteva minute.

În jurul orei 18.30, un puternic incendiu izbucneşte în încăpere. Trei dintre copii mor pe loc. Iar opt sunt răniţi grav. Un scurtcircuit produs la priza la care era conectat aparatul de aer condiţionat a declanşat tragedia. Cum niciun adult nu era în încăpere, nimeni nu a sesizat momentul. Aşa că nou-născuţii nu au putut fi evacuaţi imediat.

Fostul manager Bogdan Marinescu a primit şase luni de închisoare cu suspendare, iar şeful Secţiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Cu privire la şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, instanţa a constatat că a încetat procesul penal pornit împotriva sa. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, Maternitatea Giuleşti a primit o amendă penală de 400.000 de lei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL