"Premierul care îşi ia salariul în plic încalcă legea!" Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Tudose

Thursday, 31 August 2017, 14:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Mihai Tudose, cel care spune că nu are carduri bancare şi îşi primeşte salariul în mână, este acuzat că încalcă o lege pe care el însuşi a votat-o în urmă cu doi ani!

Prin refuzul său de a primi salariul pe card, premierul Mihai Tudose încalcă legea pentru întărirea disciplinei financiare, care nu permite plata din casierie a unui salariu mai mare de 10.000 de lei chiar şi în mai multe tranşe (avans şi lichidare), spune Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT).

În momentul de faţă, salariul premierului este de aproximativ 15.000 lei.

Legea 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, prevede la art. 4, alin. 4:

„Operatiunile de plati in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei".

"Pe lângă faptul că premierul comite o ilegalite, menţionăm că acesta dă dovadă de asemenea şi de ipocrizie. Legea 70/2015, care plafonează plăţile cu numerar şi stimulează operaţiunile prin metode moderne de plată a fost votată în Parlament de PSD, inclusiv de domnul Mihai Tudose, pe atunci simplu deputat", se arată în comunicatul PACT.

PACT îi cere explicaţii publice lui Mihai Tudose şi îi solicită să clarifice poziţia sa faţă operaţiunile cu numerar: este cea a deputatului din 2015, care vota legea pentru descurajarea plăţilor cu numerar sau cea a premierului din 2017, care preferă să-şi primească salariul în plic?

Legea 70/2015 este o lege binevenită pentru România, care aliniază ţara noastră la tendinţele internaţionale de a descuraja operaţiunile cu numerar, reducând astfel evaziunea fiscală şi crescând transparenţa operaţiunilor economice.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE