Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A restaurat o casă din Maramureş ce risca să ajungă lemne de foc. Acum arată fabulos

Thursday, 18 August 2016, 17:27 Sursă: REALITATEA.NET

Florin Vale a fost binecuvântat, după cum însuși mărturisește, să se nască într-una dintre cele mai pitorești zone din Europa. Și poate fi vorba de subiectivismul omului atașat de locurile în care a copilărit, însă tot mai mulți străini care ajung să ia la pas ulițele satelor maramureșene confirmă acest lucru.

La 25 de ani a plecat din localitatea natală, Baia Mare, pentru a-și căuta rostul într-un oraș cu mai multe oportunități.

Astfel a ajuns să se stabilească în Cluj. Între timp s-a căsătorit, și-a construit o carieră în vânzări și s-a obișnuit cu agitația unei urbe cosmopolite, însă mereu i-a rămas în suflet zona în care s-a născut. Revine cu aceeași dragoste ori de câte ori i se ivește ocazia, iar acum are un motiv în plus să fie legat de aceste locuri.
În urmă cu un an a reușit să salveze de la distrugere o casă tradițională din Breb, veche de aproape 90 de ani.

A cumpărat-o de la niște săteni care aveau de gând să o transforme în lemne de foc, după ce și-au construit o locuință mai mare.

"Am cumpărat casa în ianuarie, anul trecut și am început să o recondiționăm în vară. Am colaborat cu arh. Octavia Casoni, dar și cu câțiva meșteri din zonă care ne-au ajutat să păstram arhitectura originală", povestește Florin.

Casa a fost mutată câteva ulițe și reconstruită, bucată cu bucată. Totul a fost refăcut în amănunt, de la învelitoarea din draniță, în patru ape, până la prispa deschisă, cu stâlpi sculptați din lemn. Sursa foto


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL