Primul oraş din România în care locuitorii decid cum şi pe ce se cheltuie banii primăriei

Primăria Cluj-Napoca a lansat în iulie primul proces de bugetare participativă din România
Primăria Cluj-Napoca a lansat în iulie primul proces de bugetare participativă din România
FOTO: http://transylvaniacam.com/

Primăria Cluj-Napoca a lansat în iulie primul proces de bugetare participativă din România, în cadrul căruia locuitorii municipiului pot depune proiecte pe diverse domenii, iar cele care întrunesc cel mai mare număr de voturi urmează să fie finanţate şi implementate începând cu anul 2018.Primarul Emil Boc a declarat, în luna iulie, într-o conferinţă de presă că valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 euro, scrie Mediafax.

"Primăria Cluj-Napoca a lansat primul proces de bugetare participativă din România, o formă de respect pentru clujenii care plătesc taxe şi impozite locale şi care pot decide cum se cheltuiesc banii în interes public. În perioada 17 iulie-20 august, clujenii pot propune proiecte pentru oraş prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro, care trebuie să se încadreze în şase domenii precum alei, trotuare şi zone pietonale, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice - mobilier urban, iluminat public, infrastructură educaţională şi culturală, oraşul digital. Proiectele care obţin cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 2018. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 euro", a spus Boc.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?