Noua ordonanţă a CJUE deschide calea îngheţării cursului valutar la franci şi euro

 
Curs valutar inghetat
Curs valutar inghetat

Avocatul Adrian Cuculis arată cum se poate solicita înghețarea cursului valutar CHF-EURO şi analizează această posiblitate din prisma consumatorului neinformat suficient pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Curtea de Justiție vorbește încă o data despre ÎMPRUMUTURILE ÎN MONEDĂ STRĂINĂ, fapt care acreditează implicit faptul că EURO este susceptibil, ca şi clauză, să fie eliminat din sfera lui "normală" și să fie readus la cuantumul din trecut! Curtea nu se referă doar la contractele CHF (în franci elveţieni), ci face o apreciere pe contractele în monedă străină.

De aceea în ordonanța, se face excludere de la apărarea precum că banii au fost primiți în monedă CHF sau în altă monedă, acreditându-se astfel, ideea că orice mencanism de acest gen, POATE fi supus criteriului analizării juste, a instanței de judecată!

Ce a stabilit CJUE- Instanța Europeană ce emite ordonanțe și decizii ale căror efecte sunt aplicabile TUTUROR ȚĂRILOR MEMBRE UE: Cursul valutar poate fi înghețat dacă apare un dezechilibru semnificativ și banca NU a explicat ce presupune variația cursului valutar.

Hotărârea CJUE afirmă în mod fără echivoc faptul că riscul valutar este aruncat în spatele debitorului!

Faptul cel mai important îl reprezintă de fapt dosarul de unde a plecat această interpretare a CJUE- Un dosar plecat din România, de la Tribunalul Sibiu, care după pronunțarea acestei decizii, a decis INHGHETAREA CURSULUI VALUTAR- Reclamantii din acel dosar au deschis de fapt calea, către ceilalți care sunt în aceeași situație, de a se adresă instanțelor de judecată pe aceeași temă.

Textul integral al avocatului Adrian Cuculis

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
P. V.
19 Jul 08:44
Da, așa este corect!!! Eu am pierdut în 18.06.2018 procesul la Curtea de Apel București secția V civilă, cu două,, doamne,,… niște babe plictisite, care ne-au acordat 3 minute de expunere… cred ca se grăbeau la cafea… În sfârșit, au trântit procesul, împotriva obligațiilor expuse de CJUE. Au făcut o ilegalitate, dar nimeni nu le face nimic…iau un salariu imens, așteaptă o pensie nesimțit de mare, etc. De ce? Din cauza lipsei rasunderii materiale a magistraților… Ei greșesc, chiar voit… Plătește prostul sau statul… ei, nu!
Incompetenta și rea voința… ajutata cred și de avocații băncilor care se poate să – i stimuleze în multe feluri.
Întrebare… De ce instanțele din Cluj, Craiova, Constanța dau soluții conforme cu recomandările CJUE, iar cele din București, nu? Poate să răspundă ICCJ?
Nu, sunt preocupați să fie împotriva poporului, împreună cu Guvernul și Isărescu!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?