Moment de stupoare la NASA. Ce este pata neagră apărută brusc pe Jupiter

 
Pata misterioasă pe Jupiter
Pata misterioasă pe Jupiter
Pata misterioasă pe Jupiter Pata neagra pe Jupiter

Astronomii au rămas pentru o clipă uluiți de imaginile primite de la roboții spațiali aflați în misiune.  

Robotul spațial Juno al NASA a descoperit un punct negru uriaș pe Jupiter, care se întindea pe o distanță de aproape 3.000 de km pe suprafața planetei cu gaz.

După publicarea fotografiilor inedite, NASA a oferit rapid explicații, pentru a stopa din fașă orice teorie conspiraționistă. 

Există, de fapt, o explicație uluitor de simplă pentru o imagine aparent sinistră. Semnul negru este pur și simplu umbra lunii lui Jupiter, Io.

„Astfel de evenimente apar frecvent pe Jupiter, deoarece este o planetă mare, cu multe luni", a explicat NASA. „În plus, spre deosebire de majoritatea planetelor din sistemul nostru solar, axa lui Jupiter nu este foarte înclinată în raport cu orbita sa, astfel încât Soarele nu se îndepărtează niciodată departe de planul ecuatorial al lui Jupiter (+/- 3 grade). Asta înseamnă că lunile lui Jupiter lasă regulat umbre pe planetă, pe tot parcursul anului", spun savanții de la NASA.

NASA, descoperire majoră. Ce au găsit savanții într-un ocean de pe satelitul lui Saturn

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dantela
04 Oct 15:29
stupoare la NASA? sau în capul vostru de tehnoredactori cre-tini ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?