Gândacii sunt mult mai sănătoşi decât orice tip de carne. Iată ce spun studiile

 

Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile cu mai multe proteine tradiţionale, precum carne de vită, carne de porc şi de pui, constatând că insectele prevalează faţă de mamifere în termeni de valoare nutritivă.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au măsurat valoarea nutritivă în două feluri: Primul, modelul Ofcom, alocă un scor de la 1 la 100 bazat pe numărul de calorii, cantitatea de sodiu, de zahăr şi conţinutul de grăsimi saturate per 100 de grame dintr-un aliment. Al doilea, Nutrient Value Scores, oferă un scor similar cu Ofcom, dar include valorile vitaminelor si mineralelor.

Testul Ofcom nu a arătat diferenţe semnificative între insecte şi animale, dar când au fost luate în considerare vitaminele şi mineralele pentru evaluarea NVS, greierii, gărgăriţele de palmier (gândaci), albinele şi larvele au obţinut un scor mult mai mare decât carnea de pui şi de vită, în special, potrivit Gandul

În timp ce insectele nu si-au facut încă loc în bucătăria europeană sau americană, acestea sunt de multe ori incluse în feluri de mâncare în ţări precum China, Mexic şi Thailanda. Totuşi, produse din insecte precum pulberi de proteine de greiere şi batoane au început să se strecoare pe rafturile magazinelor din SUA, de asemenea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?