Decăderea unui campion. Povestea lui Mike Tyson şi drama lui. Cum a ajuns în faliment

 

Mike Tyson, ajuns la 51 de ani, a fost campion mondial necontestat și deține recordul pentru cel mai tânăr boxer, care a câștigat un titlu la categoria de greutate supergrea la 20 de ani, 4 luni și 22 de zile.Tyson a câștigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele în prima rundă. El a câștigat titlul WBC în 1986 după ce l-a oprit pe Trevor Berbick în două runde și a adăugat titlurile WBA și IBF după ce i-a învins pe James Smith și pe Tony Tucker în 1987. Acest lucru a făcut ca Tyson să devină primul boxer de la categoria supergrea, care a deținut simultan titlurile WBA, WBC și IBF și singurul de la categoria supergrea care le-a unificat succesiv.

În 2003, Tyson şoca când depunea actele pentru intrarea în faliment personal. Cu datorii de peste 27 de milioane de dolari şi incapabil să le plătească, Tyson apela la această soluţie radicală, care avea însă să-i pună viaţa pe drumul salvării.

"Nu credeam că voi ajunge la 40 de ani. Acei ani erau înfricoşători, nu-i aşa!?", se întreabă Tyson.

Ce s-a întâmplat cu averea lui de peste 300 de milioane? Spune că a cheltuit totul pe bijuterii, prostituate, apartamente de lux şi maşini. La asta se adaugă problemele avute cu legea şi cheluieli uriaşe avute cu avocaţii, scrie telekomsport.ro. În momentul intrării în faliment, dintre cele 27 de milioane, 600.000 de dolari erau datoraţi mai multor firme de avocatură. Iar 9 milioane ar fi trebuit să ajungă la fosta sa soţie, în urma procesului de divorţ. 17 milioane de dolari reprezentau numai taxe neplătite de-a lungul timpului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?