Cum îți otrăvești mâncarea fără să-ți dai seama! Descoperă ce spun specialiștii

 

Majoritatea oamenilor preferă să frigă carnea pe grătar pentru că nu are multe calorii, însă medicii trag un semnal de alarmă!

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au făcut legătura între consumul de carne gătită la temperaturi ridicate şi riscul sporit al carcinomului renal sau riscul unui cancer renal.

Carnea gătită la temperaturi ridicate sau la o flacără deschisă poate duce la formarea de substanţe cancerigene, cum ar fi 2-amino-1-metil-6-fenil-imidazo (4,5-b) piridină – PhIP – şi amino-3,8 -dimethylimidazo (4,5-f) chinoxalină – MeIQx. Aceşti compuşi cancerigeni se regăsesc atât în carnea roşie, cât şi în cea albă, dacă cele două sunt gătite în condiţiile acestea.

Potrivit descopera.ro, aceste substanţe pot determina modificări ale ADN-ului, care pot duce la formarea Carcinomului reno-celular sau a altor tipuri de cancer.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?