Bolile care ți se citesc pe chip. Mergi de urgență la medic dacă vezi asta!

 
Bolile care ți se citesc pe chip. Mergi de urgență la medic dacă vezi asta!
Bolile care ți se citesc pe chip. Mergi de urgență la medic dacă vezi asta!

Unele dintre micile imperfecțiuni de pe chipul tău pot fi, de fapt, semne ascunse ale problemelor de sănătate pe care nu știi că le ai.Chipul nostru dezvăluie mai mult decât starea dintr-un anumit moment, el ne poate oferi informații prețioase despre sănătatea personală. Iată ce ai putea descoperi privindu-te atent în oglindă.

Hipotiroidie


Ai observat că sprâncenele, în special treimea lor exterioară, se subțiază tot mai mult? Poate fi semn că tiroida ta e leneșă și nu secretă suficienți hormoni. Alte semne de hipotiroidie: piele uscată, constipație, oboseală, creștere în greutate.

Ce-i de făcut. N-ar strica o vizită la endocrinolog. Probabil va trebui să-ți faci niște analize de sânge care să evalueze funcția tiroidei, printre care TSH, T3 și T4.

Hepatită

Când albul ochilor este galben, ne gândim la o infecție virală (hepatită, mononucleoză) sau la probleme cu ficatul, bila ori pancreasul, dar îngălbenirea tegumentelor și mucoaselor poate fi și efectul unor medicamente, precum cele de diabet sau hipertensiune, scrie femeia.ro.

Ce-i de făcut. Imediat ce observi că pielea ori ochii s-au îngălbenit du-te la medic, fiindcă e nevoie de analize și investigații.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?