Băsescu îl face praf pe "înlocuitorul" lui Dăncilă ca premier

 
Traian Basescu, in studioul Realitatea TV. Foto: Cristian Otopeanu
Traian Basescu, in studioul Realitatea TV. Foto: Cristian Otopeanu

Fostul președinte Traian Băsescu îi ironizează pe Ludovic Orban, liderul PNL, care a venit cu ideea că salariile din IT trebuie să fie impozitate. "Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea!", a scris Traian Băsescu pe Facebook sâmbătă seara.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Mediaș, în județul Sibiu, că orice venit trebuie impozitat și că nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

În replică, Traian Băsescu îi arată că ar fi o uriașă greșeală să impozitezi IT-iștii, în condițiile în care aceștia pot oricând pleca din țară, fiind extrem de căutați în afară.

"Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea !
Ţi-a dat ţie prin cap să impozitezi salariaţii din industria IT.
Ludovice, datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică.
Acest lucru a făcut ca toate marile companii IT din lume să dezvolte în România mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanţă etc, etc. absorbind integral forţa de muncă specializată produsă de toate marile universităţi ale ţării.


Ludovice, în afară de un imens prestigiu adus ţării, această industrie, concentrată în câteva blocuri de birouri din România, generează o contribuţie la PIB care, în curând, va egala contribuţia întregii agriculturi autohtone.
Ludovice, dacă te pui cu taxele pe ei, fetele şi băieţii aceştia au câte un scaun şi un calculator pe care într-o noapte le iau sub braţ şi au plecat în alte zări pentru că, partea esenţială, creierul, este la purtător.
Ludovice, ţara nu mai suportă încă un Dragnea care le ştia pe toate atât de bine încât, prin Legea Redevenţelor şi prin celebra OUG 114, a reuşit să alunge investitorii şi a blocat începerea investiţiilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Nu vrei tu să laşi industria IT în pace şi să promiţi că abrogi cele două acte normative care lovesc cumplit economia românească?
Ludovice, nu te lăsa ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că rişti să-ţi pierzi permisul de conducere.
PS – în UE, deficitul de specialişti IT este de 1 milion de oameni", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
02 Jun 14:18
Domn Băsescu instrumentist cântă la fluier și e trist.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?