MENIU

Bisericile ortodoxe și greco-catolice românești din Italia, pline de credincioşi în noaptea de Înviere

Cele 300 de biserici ortodoxe româneşti din Italia, la fel ca cele câteva zeci greco-catolice, au fost pline până dimineaţă de mii de conaţionali, care chiar după mulţi ani plecaţi din ţară îşi doresc ca sărbătorească Paştele ca în România.

La Roma și în toată Italia, bisericile ortodoxe și greco-catolice româneşti au fost pline de credincioşi în noaptea de Înviere, potrivit unei corepondențe Radio România Actualități.

Peste un milion de români trăiesc în prezent în Italia, reprezentând cea mai numeroasă comunitate de emigranţi din Peninsulă, potrivit autorităţilor de la Roma.

Comunitatea românilor din Italia a ajuns deja la a treia generație. Deși mulți dintre nepoții celor care s-au stabilit în peninsulă în urmă cu aproape 30 de ani s-au născut în Italia, familiile încă se mai adună în cele aproape 300 de parohii din Peninsulă, iar apoi se reunesc la masa de Paște, pentru a simți românește.

De pe masă românilor nu lipsesc sărmăluțele, iar cei care nu au timp să gătească preferă grătarul de mici. În medie, o familie de români din Italia, cheltuie între 200 și 500 de euro de Paște, în funcție de cât de mare este masă și de numărul invitaților, potrivit TVR Info.

 

 

Mai multe articole despre:
romani italia inviere biserici