A fost descoperită metoda de a face fotografii prin perete

 
Fotografii prin pereți
Fotografii prin pereți

Undele Wi-Fi pătrund cu ușurință dincolo de orice perete. Acum o echipă de cercetători germani a găsit metoda de a face fotografii pornind de la scanarea Wi-Fi.

O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnică din Munchen elaborează o nouă tehnologie care fructifică această proprietate a undelor Wi-Fi pentru a realiza holograme sau fotografii 3D cu obiectele care se află în interiorul unei camere.

Tehnologia se află încă în fază de prototip și are o rezoluție limitată, dar perspectivele sunt promițătoare.

"Se poate scana o cameră, pornind de la transmisia Wi-Fi. Nu se poate fotografia o ceașcă de cafea, dar formele unei persoane sau a unui câine aflat pe canapea sunt surprinse cu acuratețe. Orice obiect mai mare de 4 centimetri poate fi captat", a explicat cercetătorul Philipp Holl de la universitatea din Munchen.

Posibilitatea de vedea dincolo de ziduri cu ajutorul undelor Wi-Fi este discutată de mai mulți ani, însă nimeni nu a dezvoltat o tehnologie care să realizeze holograme 3D, potrivit ScienceAlert.

Rezultatele cercetării au apărut în revista de specialitate Physical Review Letters.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?