Alertă meteo. Se anunţă o iarnă grea. România, lovită de vortextul polar. Când apar ninsorile

 
Alertă meteo. Se anunţă o iarnă grea. România, lovită de vortextul polar. Când apar ninsorile
Alertă meteo. Se anunţă o iarnă grea. România, lovită de vortextul polar. Când apar ninsorile

Iarna ce stă să vină să aducă ninsori abundente şi ger. Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteoorlogie (ANM) susţin că a fost cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani. Astfel, temperaturile ridicate favorizează aducerea vortexului polar înspre regiunile sudice.

"Luna octombrie, de la început şi până în prezent, înregistrează o abatere termică pozitivă de 2.3 grade faţă de normalul climatologic al unei luni octombrie în ţara noastră, situându-se, într-adevăr, pe locul 2, după luna octombrie a anului 1966 , cu o abatere termică pozitiva de 3.8 grade. Pe parcursul acestei săptămâni rămânem pe o vreme în general frumoasă, chiar deosebit de caldă", a explicat Florinela Georgescu, director executiv la ANM, la un post TV.

Georgescu avertizează că acest lucru determină aducerea aerului foarte rece şi, de acum înainte, nu este exclus ca în România să avem episoade cu ninsoare.

"Masele de aer cald pot uneori avansa foarte mult spre poli de unde pot să împingă aerul foarte rece mult inspre regiunile sudice. Aceste oscillaţii aduc acel vortex polar de care vorbim cu toţii în fiecare iarnă. Vorbim despre aerul foarte rece care este favorizat să avanseze mult înspre regiunile sudice ale continentelor. Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea şi aşternerea definitivă a iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună", a precizat declarat Florinela Georgescu.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mares Nicu
24 Oct 13:09
daca trece Guvernul Orban, atunci cei de la PRO ROMANIA care dupa cumv edem joaca la doua capte, ii vor da drum liber la Cotroceni pentru un al doilea mandat lui Klaus Werner Iohannis sau poti sa sti poate vom avea o surpriza si nu stim noi. In politica s-a dovedit de atatea ori ca surprizele fac parte din acest joc destul de complex ,incat este foarte greu sa descifrezi pana in ultimul moment ce jocuri fac si unii si altii. macar de-am avea de-a face cu jocuri interesul Romaniei.!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?