Vladimir Putin, declarații uluitoare despre alegerile americane

 
Vladimir Putin
Vladimir Putin
FOTO: www.telegraph.co.uk

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru televiziunea NBC, că nu acordă importanţă investigaţiei din Statele Unite privind presupuse interferenţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, întrucât Kremlinul nu are nicio implicare în acest sens.

"De ce aţi decis că autorităţile ruse, inclusiv eu, au oferit permisiune cuiva să facă asta? Şi ce dacă ar fi vorba despre cetăţeni ruşi? Sunt 146 de milioane de ruşi. Nu îmi pasă deloc ... Aceşti cetăţeni nu reprezintă interesele statului rus. Poate că nici măcar nu sunt ruşi. Poate că sunt ucraineni, tătari, evrei, dar cu cetăţenie rusă. Inclusiv aceste aspecte trebuie verificate. Poate că au dublă cetăţenie sau doar drept de şedere. Poate că americanii i-au plătit pe aceşti oameni să acţioneze. Cum putem şti asta? Eu nu ştiu", a spus Putin în interviul oferit jurnalistei Megyn Kelly.

Întrebat dacă nu este interesat de faptul că anumiţi cetăţeni ruşi ar putea prejudicia democraţia din SUA, preşedintele Rusiei a replicat că nu a văzut nicio dovadă privind activităţi care au încălcat legea americană sau cea rusă.

"În Rusia nu putem urmări penal pe nimeni atât timp cât nu au încălcat legile ţării. Cel puţin să ne trimită o foaie de hârtie în acest sens... un document. Sau măcar o cerere oficială, pentru a o analiza. Ar putea cineva să creadă că Rusia, de la mii de mile depărtare... a influenţat rezultatul alegerilor americane? Nu sună ridicol? Nu este obiectivul nostru să interferăm. Şi nici nu văd ce am obţine dacă am face asta, nu e nicio miză", a mai spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin l-a catalogat pe omologul său american "un om de afaceri cu o experienţă vastă" şi "un om care învaţă repede", deşi este nou în politică.

"El înţelege că, dacă este necesar să stabileşti o relaţie de cooperare cu cineva, atunci trebuie să-ţi tratezi partenerul actual sau potenţial cu respect. Angajându-te în acuzaţii reciproce şi insulte, este un drum care nu duce nicăieri", a declarat Vladimir Putin.

Recent, Vladimir Putin, a declarat că politica Statelor Unite de a impune sancţiuni este un semn de slăbiciune, adăugând că este dezamăgit de dinamica relaţiilor bilaterale ruso-americane.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?