Tăriceanu, propunere revoltătoare: Abuzul în serviciu să fie dezincriminat! Moştenire comunistă!

 
Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că, în opinia sa, abuzul în serviciu din Codul penal este o reminiscenţă comunistă şi că o variantă ar fi o formulă de dezincrimarea acestei infracţiuni.Întrebat dacă ar fi de acord cu un prag valoric pentru abuzul în serviciu, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns:

"Nu. Eu aş fi de părere cu totul altceva şi anume să ne raportăm la legislaţia europeană care constituie un model fără îndoială şi pentru România, să ne uităm că sunt ţări în care nu există această prevedere de abuz în serviciu. Să ţinem cont de faptul că această prevedere este o moştenire din perioada comunistă şi stalinistă şi să facem un Cod penal care să fie modern comparabil cu prevederile care se regăsesc la nivel european."

Chestionat dacă afirmaţia sa ar putea fi interpretată ca o propunere de a dezincrima abuzul în serviciu, şeful Senatului a replicat:

"Putem să mergem şi pe această formulă. Am discutat cu reprezentanţii unor mari ţări din UE, unde nu există această prevedere în Codul penal. La noi moştenirea comunistă, vedeţi că suntem la 30 de ani de la căderea comunismului şi încă suntem nostalgici. Nu eu. Văd că sunt mulţi nostalgici după acea perioadă. De ce? Pentru că aceste precăderi din Codul penal erau folosite cu precădere ca instrumente politice e eliminare a unora care sunt incomozi. La fel cum s-a întâmplat în ultima perioadă şi în România. Nu e nicio diferenţă", scrie Mediafax. 

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, funcţionarii publici pot fi sancţionaţi administrativ şi nu în baza unei prevederi din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Adrian
17 May 20:49
„...să ne uităm că sunt ţări în care nu există această prevedere de abuz în serviciu.” ... zice acest păduche. Păi ce țară din Europa asta mai are o clasă politică similară? Întreb și io.
Răspunde
0 0
Sorin Dumitrescu
17 May 17:31
Propun abrogarea întregului cod penal și instaurarea legii "wild, wild West". Fiecare pentru el, scăpa cine poate. Sper ca nu m-ați luat în serios!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?