Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vreme frumoasă de toamnă, astăzi, în România

Sunday, 13 September 2009, 06:43 Sursă: Realitatea TV

Nu vă lăsaţi păcăliţi de norii care trenează astăzi peste Capitală. Chiar dacă sunt destul de denşi, meteorologii ne asigură că nu vor scutura nicio ploaie. Vântul nici el nu se agită, iar temperatura de la amiază, de 26 de grade Celsius, va fi una cât se poate de potrivită pentru o plimbare în parc.

Presiunea atmosferică indică o tendinţă de uşoară creştere de la 753 mm coloană de mercur, valoare doar puţin sub cea confortabilă pentru organism.

Plouă astăzi în mai toată Europa. Dar cele mai multe precipitaţii
vor fi azi în nord-est, în centru şi sud, unde aversele, chiar însemnate cantitativ în unele regiuni, sunt însoţite atât de vânt puternic, cât şi de descărcări electrice, fenomene ce au dus la instituirea de cod galben şi chiar portocaliu, cum e cazul Italiei, Franţei, Ungariei şi Greciei. Regimul termic însă este conform mediilor climatologice: 18 grade la Oslo, Varşovia şi Moscova, 19 la Londra şi 20 la Paris şi Viena.

Doar în peninsulele mediteraneene temperaturile sunt mai mari, cu 26 de grade la Madrid şi Roma şi 28 la Atena. Basarabenii au astăzi parte de un tablou meteo fără cusur: nori puţini, fără ploi şi fără vânt, cu presiune atmosferică fără variaţii şi 26 de grade la Cahul şi 27 atât în Capitală, cât şi în Bălţi. Nu la fel de răsfăţaţi de vreme sunt italienii. Am putea spune că dimpotrivă. Soarele stă ascuns după nori purtători de ploaie, cu descărcări electrice de cod galben şi chiar portocaliu în provinciile nordice, dar maximele rămân deocamdată destul de ridicate: 26 de grade în Bologna, Napoli şi Palermo şi chiar 28 în Cagliari.
Spania are şi ea cod galben de furtuni în est, la Mediterană, cu 25 de grade în Barcelona.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri