Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rolls-Royce a semnat contracte de peste 2 miliarde dolari la Salonul Aeronautic din Paris

Monday, 15 June 2009, 15:46 Sursă: NewsIn

Compania a declarat în mai multe comunicate că motoarele comandate vor fi folosite pentru a utila aeronave aparţinând transportatorilor aerieni Gulf Air şi Qatar Airlines din Orientul Mijlociu, Condor Airlines din Germania şi Royal China.

Comanda Gulf Air a fost cea mai mare, în cuantum de 1,5 miliarde dolari. Motoarele sunt destinate unui număr de 20 de aeronave Airbus A330, livrarea urmând a avea loc în 2012.

Qatar şi Royal China au semnat fiecare contracte în valoare 230 milioane dolari, destinate tot aeronavelor model Airbus.

Rolls-Royce a mai anunţat prelungirea pe cinci ani a contractului pe termen lung semnat cu transportatorul aerian german Condor Airlines, ce se ridică la 150 milioane dolari.

Producătorul britanic de motoare Rolls Royce Group Plc a afişat rezultate financiare în 2008 peste aşteptări, anunţând un profit înainte de taxe în creştere cu 10%, la 880 milioane lire sterline (1,27 miliarde dolari).

De asemenea, compania, cunoscută pentru motoarele de avioane produse, se aşteaptă ca rezultatele din 2009 să fie în linie cu cele din anul precedent, în ciuda dificultăţilor economice.

"Criza economică actuală va avea un impact asupra grupului, clienţilor şi furnizorilor, dar este prematur să precizăm durata şi amploarea acestor efecte", a anunţat compania.

Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri