Poliţiştii au protestat marţi în Capitală, nemulţumiţi că li s-a tăiat din alocaţia pentru chirie

Monday, 10 August 2009, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Casa din carton este modalitatea aleasă de poliţişti pentru a protesta faţă de amânarea dreptului de a primi compensaţia pentru chirie, iar acţiunea are rolul de a atrage atenţia asupra situaţiei grele prin care trece Poliţia Română şi poliţiştii mutaţi în interesul serviciului, ameninţaţi cu evacuarea din casele în care locuiesc cu chirie\'\', a declarat pentru NewsIn, Mari Gruia, preşedintele SNPPC.

ProLex a remis presei un comunicat prin care subliniază că aşteaptă din partea Guvernului stabilirea cât mai urgentă a unor priorităţi clare care să-i vizeze pe oamenii legii şi consideră că \'\'negăsirea unor soluţii pentru ca poliţiştii să-şi primescă la timp drepturile salariale este o gravă problemă care poate afecta ordinea şi siguranţa publică\'\'.

Sindicatul ProLex va declanşa, marţi, o serie de proteste la nivel naţional, urmând ca, în perioada 17-21 august, să participe şi la protestele organizate de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, unde peste 500 de poliţişti vor picheta, zilnic, sediul Guvernului, 200, Palatul Cotroceni, 150 vor picheta Ministerul Administraţiei şi Internelor, 200, Ministerul Finanţelor, iar câte o sută de poliţişti vor picheta sediile Prefecturilor şi Inspectoratelor de Poliţie din întreaga ţară.

"Acţiunile de protest se vor desfăşura, zilnic între orele 10.00 şi 12.00, perioadă de timp în care poliţiştii îşi vor lua ore libere în contul orelor suplimentare lucrate deja. Vor fi aproximativ 6.000 de poliţişti zilnic în stradă", a declarat Marin Gruia, care a precizat că revendicările sindicatului sunt legate strict de drepturile poliţiştilor şi alocarea unui buget pentru buna funcţionare a unităţilor poliţieneşti.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit un buget pentru zece luni şi a fost împărţit la 12 luni. De aceea, nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru celelalte drepturi băneşti prevăzute de lege. Nu au fost alocaţi bani nici pentru hârtie sau toner, astfel că poliţiştii sunt nevoiţi să le aducă de acasă", a subliniat Gruia.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri