Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia a retras avizul de funcţionare pentru 77 de radare fixe, amplasate în 18 judeţe

Tuesday, 05 May 2009, 11:46 Sursă: NewsIn

Potrivit surselor, radarele fixe ale căror avize au fost retrase au fost montate de trei societăţi comerciale în judeţele Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Cluj, Giurgiu, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. Suspendarea aparatelor radar fixe amplasate de autorităţile locale a fost cerută de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, începând cu data de 24 aprilie, iar motivul, potrivit unor surse, ar fi lipsa cadrului legal general de funcţionare pentru aceste sisteme.

Şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGPR, Lucian Diniţă, a confirmat suspendarea activităţii radarelor. "Am retras avizul de funcţionare până la reglementarea situaţiei", a declarat el pentru NewsIn, fără să dea amănunte.

Singura atribuţie a Poliţiei privind aceste radare se referă la identificarea autoturismului şi emiterea procesului verbal de contravenţie.

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) va cere in justiţie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă legislaţia de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a anunţat instituţia pe 30 aprilie. ANRMAP efectuează, în urma unor sesizări venite din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), controale în toată ţara privind amplasarea radarelor fixe şi respectarea contractelor de achiziţie publică, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În urma controalelor efectuate în judeţele Cluj, Mureş şi Braşov, echipele de control au aplicat amenzi totale de 140.000 de lei pentru două primării care nu au respectat procedurile privind contractele de achiziţie publică, consiliile locale urmând a revoca hotărârile de încheiere a contractelor.

"ANRMAP va solicita instanţelor de judecată anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică prevăzute de OUG 34/2006'', a declarat preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri