Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Sandu vrea două serii la Liga a II-a cu sisteme play-off şi play-out din sezonul 2010-2011

Monday, 02 February 2009, 16:23 Sursă: NewsIn

"Am propus Adunării Generale două serii, Est şi Vest, cu câte 12 echipe şi cu play-off şi play-out. Aceste schimbări ar putea surveni doar din sezonul 2010-2011. Noi vrem să licenţiem Liga a II-a, iar între Liga a II-a şi a III-a am dori un campionat intermediar. Astfel, cel care promovează din Liga a III-a va avea la dispoziţie un timp pentru a-şi regla problemele şi a obţine licenţa", a explicat preşedintele FRF Mircea Sandu, la întâlnirea pe care a avut-o la Oradea, alături de Ionuţ Lupescu, cu conducătorii de cluburi şi licee sportive din 7 judeţe ale ţării: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Hunedoara.

Conform spuselor preşedintelui FRF, după 22 de etape primele şase clasate ar urma să joace play-off pentru promovare, în timp ce ultimele şase să dispute play-out pentru a evita retrogradarea.

"Din punct de vedere comercial o singură serie de Liga a II-a ar putea fi mai atractivă. Într-un fel se împart drepturile de televiziune pentru 36 de echipe, şi altfel pentru 18. Pe de altă parte, există problema infrastructurii. Costurile de transport sunt foarte mari", a spus la rândul său Ionuţ Lupescu.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri