Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Munteanu: Voi candida la Senat, în Bucureşti. Ne propunem 8-13% la alegerile parlamentare

Wednesday, 10 August 2016, 20:11 Sursă: REALITATEA.NET

„Ne propunem un rezultat care să ne îngăduie o prezenţă semnificativă în Parlament (…) Cred că un procent care să fie undeva la 8%, 10%, 12%, 13% ne va permite să impulsionăm activitatea Parlamentului, să îl scoatem din letargia în care zace, să oferim un punct de vedere ferit de abordările fie populiste, fie propagandistice, fie superficiale”, a declarat Marian Munteanu, afirmând că dacă electoratul le va încredinţa „un mandat suficient” se va putea pune în discuţie şi o posibilă participare la guvernare.

Marian Munteanu a afirmat că va candida la Senat pe lista pe care Alianţa Noastră o va depune în Bucureşti, afirmând că „alături de o echipă puternică” şi că îşi propune să urmărească obiectivele anunţate în luna aprilie, în calitate de candidat susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

El a afirmat, întrebat fiind dacă ia în calcul posibilitatea unei alianţe cu partidul lui Nicuşor Dan, că partidul Alianţa Noastră nu va face alianţe electorale, dar că nu exclude posibilitatea unor colaborări, scrie Mediafax.

„Am înţeles că domnul preşedinte de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul a refuzat postul de viceprimar. Păi, atunci stau şi mă întreb de ce le-a promis bucureştenilor că salvează Bucureştiul, dacă refuză o pârghie instituţională prin care poate să le reprezinte interesele. Iată, o întrebare la care electoratul va medita când se vor mai prezenta idei cu salvările care apar de nu ştiu unde. (…) Ai văzut că nu poţi salva Bucureştiul, trebuie să salvezi restul judeţelor”, a mai spus liderul studenţilor din Piaţa Universităţii.

Marian Munteanu a precizat că, în prima jumătate a lunii septembrie, formaţiunea îşi va organiza structurile din teritoriu, urmând ca tot în luna septembrie să fie finalizat şi programul partidului.

„Între Sfânta Marie Mare şi Sfânta Marie Mică ne vom ocupa cu organizarea structurilor locale. Sper ca în prima jumătate a lunii septembrie să ne putem prezenta cu structuri puse la punct şi cu programul nostru pus la punct până la sfârşitul lunii septembrie”, a mai spus Munteanu, precizând că economistul Mircea Coşea va coordona echipa care va redacta programul formaţiunii nou înfiinţate.

Cât priveşte răspunsul CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, Marian Munteanu a afirmat că se aşteaptă campania electorală.

„Păi, ce a început campania electorală? (…) S-o fi luat (o decizie-n.r.) în 2006, 2008, 2010, păi ce interes avea? Haideţi să stăm să aşteptăm campania. Când am vrut să candidez la primărie, brusc a început agitaţia. (…) Dacă prin absurd nu aş candida acum, probabil că mai stau 12 ani (până dau un răspuns-n.r.). Chiar nu vă daţi seama, 12 ani ca să aştepţi un răspuns?”, a răspuns Munteanu,.

Alături de Marian Munteanu au fost prezenţi şi alţi lideri ai Revoluţiei din decembrie 1989, care vor prelua conducerea structurilor teritoriale ale formaţiunii Alianţa Noastră.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri