Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MApN va relua plata sporurile doar pentru soldaţii şi gradaţii voluntari şi subofiţeri

Monday, 06 July 2009, 12:29 Sursă: NewsIn

Ministrul a spus că efortul financiar va fi, în fiecare lună, de aproximativ 11 milioane de lei pentru sporurile soldaţilor şi gradaţilor voluntari şi subofiţerilor, în timp ce suma pentru ofiţeri şi personalul civil s-ar ridica la aproximativ 85 de milioane de lei până la finalul anului.

Secretarul de stat, Dan Tătaru, a declarat, pe 26 iunie, că Ministerul Apărării a făcut deja demersurile către Ministerul de Finanţe pentru a relua plata sporurilor, pentru toate categoriile de militari, începând cu luna iulie.

Întrebat când se va relua plata sporurilor militarilor, Tătaru a spus că se vrea "cât de repede, adică în luna iulie". "Asta este dorinţa noastră, vom vedea cât de repede o putem pune în aplicare", a spus Tătaru precizând că Ministerul Apărării a făcut deja mai multe demersuri, inclusiv către Ministerul de Finanţe.

Băsescu a făcut la 14 iunie, într-o şedinţă extraordinară de Guvern, o serie de recomandări unor miniştri, a avertizat că programul de investiţii pentru anul 2009 este în pericol şi a atenţionat Guvernul să se încadreze în fondul de salarii. Băsescu a solicitat Ministerului de Finanţe, cu referire la salariile mici ale militarilor români din teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, să analizeze posibilitatea de a plăti acestora sporurile care au fost amânate."Un militar cu contract primea circa 1.200 lei. S-au anulat nu ştiu ce sporuri, acum primesc 1.000 lei", a declarat Traian Băsescu.

"Familiile lor, celor din Afganistan, Irak, trăiesc din acel salariu. Am rugămintea ca Ministerul de Finanţe să analizeze posibilitatea ca din iulie, măcar militarilor cu contract şi subofiţerilor, să li se dea acele sporuri care au fost amânate la plată, pentru că nu s-a anulat legea", a adăugat preşedintele.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri