Mădălin Voicu a contestat la comisia naţională de arbitraj a PSD decizia de excludere

Monday, 11 May 2009, 15:24 Sursă: NewsIn

Deputatul Mădălin Voicu a declarat luni pentru NewsIn că a depus la comisia naţională de arbitraj şi integritate morală a PSD o contestaţie împotriva deciziei de excludere a sa din partid.
Adaugă părerea ta

"Am depus personal, la cabinetul secretarului general plângerea, pe care acesta o va înainta către comisia de arbitraj", a spus Voicu. El a mai susţinut că aşteaptă ca situaţia sa să se regleze până la Consiliul Naţional de joi. Mădălin Voicu a mai declarat că nu a primit nici acum vreun document prin care să fie informat că a fost exclus din partid, sau propus spre excludere.

Preşedintele PSD Bucureşti şi coordonator al organizaţiei de Giurgiu, Marian Vanghelie, a declarat joi că Mădălin Voicu a fost dat afară din partid pentru că, prin declaraţiile sale a adus deservicii organizaţiei, dar şi preşedintelui PSD, Mircea Geoană. Voicu a declarat atunci că fiind parlamentar numai Consiliul Naţional poate decide excluderea sa din partid.

Secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat joi că, în excluderea lui Mădălin Voicu de către organizaţia de Giurgiu, s-au urmat procedurile corecte şi că deputatul poate ataca decizia la comisia de arbitraj.

"Excluderea unui membru al PSD se face de către organizaţia de bază. Din acest punct de vedere, eu trebuie să respect decizia organizaţiei Giurgiu. Mădălin Voicu are dreptul de a contesta aceatsă decizie la Comisia de Arbitraj Judeţeană şi apoi la  Comisia de Arbitraj Naţională, cea care decide pentru membri Consiliului Naţional, dacă o astfel de decizie de sancţiune este statutară. (...) Statutar, procedura este corectă. Domnul Vanghelie are decizia  BPN şi a Comitetului Executiv de a coordona explicit şi direct Organizaţia Judeţeană Giurgiu", a comentat Zgonea.