Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legenda mortului din tren, într-un interviu REALITATEA.NET cu regizorul Cristian Mungiu

Wednesday, 23 September 2009, 01:42 Sursă: REALITATEA.NET

Cristian Mungiu spune că poveştile au supravieţuit prin personajele pe care le putem întâlni şi în actualul sistem.

"Eu cred că cei care vor merge la cinematograf vor constata că o întâmplare bună şi hazlie nu ţine de epocă", spune Cristian Mungiu.

Regizorii au plecat de la ideea că epoca de aur nu a fost una foarte tristă şi au evitat să aducă o dovadă de luptă împotriva comunismului. Mungiu crede că umorul a fost cel care i-a ţinut în viaţă pe români şi i-a ajutat să supravieţuiască vieţii din urmă cu aproape 30 de ani.


REALITATEA.NET - Legenda mortului din tren şi nevoia românilor de comedie, într-un interviu REALITATEA.NET cu regizorul Cristian Mungiu

N-am nicio îndoială că în România e mai mult public pentru comedie decât pentru dramă. Pentru că situaţia socială e cum e şi oamenii sunt destul de stresaţi după opt ore de lucru la birou şi am constatat pe pielea mea că percep cinematograful ca o sursă de destindere", mai spune Mungiu.

Prima condiţie pentru cei patru regizori care l-au însoţit pe Cristian Mungiu în proiectul legendelor urbane a fost ca ei înşişi să aibă amintiri din anii 1980. Aşa a ajuns să lucreze cu prieteni şi foşti colegi din facultate.

Regizorul îşi aminteşte că succesul imens pe care l-a avut "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" în cinematografele româneşti s-a datorat curiozităţii create de premiile câştigate. De aceea, o schimbare de registru, către comedie a fost necesară în lungmetrajul "Amintiri din Epoca de Aur".

"Eu am convingerea că voi fi pe placul tuturor spectatorilor care vor intra în sală să-l vadă. Acum, câţi spectatori din România mai sunt capabili să iasă din casă şi din confortul casei mi-e greu să zic. Dar cred că vor fi ceva".

Povestea care n-a încăput în peliculă: Legenda mortului din tren


REALITATEA.NET - Legenda mortului din tren şi nevoia românilor de comedie, într-un interviu REALITATEA.NET cu regizorul Cristian Mungiu

Foarte multe întâmplări care n-au fost incluse în lungmetraj vor fi publicate site-ul filmului. Fanii filmului vor avea la dispoziţie o antologie de legende urbane şi de amintiri personale ale lui Cristian Mungiu.

De vineri, prima parte a "Amintirilor din Epoca de Aur" va rula în cinematografele din ţară, iar în 23 octombrie va fi lansată a doua parte, "Dragoste în timpul liber".

Caţavencu.ro vrea să afle ce amintiri au românii din “Epoca de Aur”. Poveştile pot fi publicate în cadrul secţiunii EpocadeAur.Catavencu.ro.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri