Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Investiţia în aur, un rai pentru cei afectaţi de criză, potrivit unui reprezentant al Merrill Lynch

Wednesday, 18 February 2009, 20:43 Sursă: thisismoney.co.uk

Bunurile cu risc scăzut ar putea fi cea mai bună investiţie la care ar putea apela investitorii privaţi, potrivit lui Gary Dugan. Aceste bunuri cu risc scăzut ar putea avea cea mai mare profitabilitate în 2009, cât timp guvernele din întreaga lume se străduiesc să găsească soluţii pentru a rezolva criza economică.

Printre aceste bunuri se numără obligaţiuni cu risc scăzut ale corporaţiilor, dividende de pe urma acţiunilor în industriile de consum. Printre industriile cele mai sigure sunt cele care produc bunuri de care este nevoie şi pe "vreme rea", cum ar fi cele producătoare de săpun sau pastă de dinţi.

Un alt bun destul de stabil atât în perioada de criză, cât şi în perioadele prospere este aurul. Cu toate că nu a recomandat direct investiţiile în aur, Gary Dugan a explicat că metalele preţioase au fost preferate până acum de investitorii privaţi.

"Lipsa de încredere fără precedent i-a împins pe investitori în zonele sigure, aurul fiind beneficiarul de top al acestei situaţii". Aurul ar putea beneficia de pe urma unei potenţiale scăderi a valorii dolarului în cea de-a doua parte a acestui an, potrivit lui Dugan. De asemenea, el se aşteaptă ca lira sterlină să îşi revină după jumătatea lui 2009, în vreme ce monedele din ţările emergente vor continua să suporte presiunea pieţei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri