Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În Târgu-Mureş s-au înfiinţat două mini-primării în două cartiere

Thursday, 20 August 2009, 04:54 Sursă: Realitatea TV

Prima mini-primărie s-a inaugurat în ianuarie, în cartierul Tudor. Spaţiul de 350mp a fost închiriat, de la un particular, cu 19 euro/mp. Adică, 6.650 de mii de euro pe lună. La câteva săptămâni s-a tăiat panglica la o altă primărie de cartier. Chiria lunară: 11.000 de euro. Autorităţile spun că este vorba de două investiţii rentabile, pentru că ajută la mai buna colectare a taxelor şi impozitelor locale, dar şi pentru acţiuni sociale şi de menţinere a ordinii publice.

"Sunt foarte rentabile. Probabil se vor dezvolta şi celelalte puncte de lucru ale Primăriei. Deocamdată rămân în funcţiune cele două puncte", a precizat Aurel Trif, director adjunct Primărie.

Locuitorii din cartierele respective spun însă că cele două puncte nu le sunt de prea mare folos. Mai ales că primăria mare e cam la aceeaşi distanţă de ei.

Autorităţile din Târgu-Mureş au luat ca model Clujul când au decis să înfiinţeze mini-primării în cartiere. Diferenţa este că în Cluj Napoca toate punctele de lucru sunt amenajate în spaţiile municipalităţii.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri