Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Homo Sapiens mânca Homo Neanderthalensis

Wednesday, 27 May 2009, 08:34 Sursă: abc.net.au

Este primul studiu care indică faptul că primii oameni din Europa au avut o relaţie violentă cu strămoşii lor neanderthalieni şi totodată prima dovadă că cele două grupuri interacţionau. Dovezile care atestă natura canibală a lui Homo Sapiens sunt câţiva dinţi şi o mandibulă măcelărită. Acestea au fost recuperate dintr-un sit arheologic din Franţa numit Les Rois.

Studiul, publicat în Journal of Anthropological Science, mai adaugă că primii locuitori ai Europei foloseau oase şi dinţi umani cu scop decorativ.

„Patru situri aurignaciene, printre care şi Les Rois, au dezvăluit dinţi umani perforaţi, care confirmau interesul pentru folosirea oaselor umane şi a dinţilor în particular, de către cultura aurignaciană, pentru scopuri simbolice”, a declarat Fernando Rozzi, conducătorul studiului. Aceştia au identificat în acelaşi loc şi mai multe oase de cerb. Semnele lăsate de instrumentele de tăiat lăsate pe oasele cerbului sunt identice cu cele găsite pe maxilarul omului de Neanderthal.

Rămâne însă un mister dacă omul modern a ucis tânărul Neanderthal sau doar a consumat şi folosit părţi ale unui cadavru.

Studiul nu demonstrează că dispariţia omului de Neanderthal s-a datorat vânării sale de către Homo Sapiens, dar dovezile sugerează că între cele două specii era o competiţie acerbă, care în cele din urmă a contribuit la dispariţia uneia dintre specii.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri