Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gigi Becali a câştigat, la instanţa supremă, procesul cu AVAS privind Avicola Iaşi

Monday, 26 January 2009, 11:45 Sursă: NewsIn

Decizia de vineri a ÎCCJ este definitivă şi irevocabilă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, în aprilie 2008, apelul lui Gigi Becali împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti, care l-a obligat să plătească către AVAS suma de 87.828 euro, pentru că nu ar fi respectat obligaţia de investiţii de mediu la SC Avicola Iaşi, unde este acţionar majoritar.

Instanţa de apel a mai decis, de asemenea, să schimbe în întregime sentinţa atacată şi să oblige Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la plata cheltuielilor de judecată către Gigi Becali în valoare de 3.138 lei.

"Domnul Becali nu mai datorează penalităţi cu privire la SC Avicola Iaşi, unde deţine 85% din acţiuni, ceea ce obligă AVAS la o anumită atitudine", a afirmat avocatul Cătălin Ciubotă, după hotărârea Curţii de Apel.

Guvernul României a acordat SC Avicola SA (la care este acţionar şi Gigi Becali), printr-un act normativ emis în regim de urgenţă, o perioadă de tranziţie pentru îndeplinirea obligaţiilor de mediu. Totuşi, AVAS, în calitate de reprezentant al statului român, a solicitat instanţei sancţionarea lui Becali pentru nerespectarea obligaţiilor de mediu care decurg din contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, mai exact pentru nerespectarea investiţiilor şi termenelor până la care ar fi trebuit realizate acestea.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri