Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dr. Doru Pop, Universitatea Babeş-Bolyai: "Resetarea" societăţii în care trăim nu este posibilă

Tuesday, 12 December 2017, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic", a explicat dr. Doru Pop.

Acesta mai spune că deşi pare o constatare cinică, de fapt, este o tristă realitate: "România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum"

"De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din acestă ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi. Naţiunile şi popoarele nu sunt un sac fără fund, bazinul lor genetic nu regenerează la nesfârşit. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei", a mai explicat profesorul conferinţiar universitar.

Conform acestuia, funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri