Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarele lui Gigi Becali: Omul de afaceri a bătut drumul pe la Parchete de multe ori în ultimii ani

Thursday, 02 April 2009, 09:12 Sursă: Realitatea TV

Cel mai recent scandal este dosarul Valiza. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Becali că ar fi promis 1.700.000 de euro jucătorilor Universităţii Cluj, dacă în ultimul meci din campionatul trecut ar fi făcut egal sau i-ar fi învins pe cei de la CFR.

Un alt scandal este legat de schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării, în urma căruia Becali ar fi câştigat peste 3 milioane de dolari. În acest dosar, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Gigi Becali iubeşte spectacolul mediatic. A demonstrat-o şi în scandalul cu fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu. Din cauza datoriilor istorice ale Clubului Steaua la bugetul statului, în 2005 ANAF a pus sechestru pe averea lui Becali şi pe acţiunile clubului Steaua.

Greu de uitat este şi modul în care Becali şi-a făcut campania electorală. Pentru că a folosit imaginea actorului Amza Pelea, din filmul „Mihai Viteazul”, Războinicul Luminii s-a judecat doi ani cu Oana Pelea. Aceasta a câştigat procesul, iar Becali i-a plătit daune morale.

Un alt proces pe care latifundiarul l-a pierdut este cel cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. În acest dosar, AVAS îl acuza pe Becali că a preluat Avicola Iaşi şi nu a făcut investiţii.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri