Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Nica l-a detaşat pe Aurel Teodorescu la şefia Direcţiei de Migraţie

Thursday, 23 April 2009, 09:23 Sursă: NewsIn

NewsIn susţine că Aurel Teodorescu a fost angajat pe funcţia de consilier la Ministerul de Interne, în subordinea secretarului de stat pe Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene.

Aşa a putut ajunge în minister. Era singura portiţă pentru că, din cauza crizei economice, angajările din sursă externă sunt blocate. Excepţia se face doar funcţia de consilier.

Odată intrat în Minister, lucrurile s-au mişcat repede. Teodorescu a fost detaşat la Oficiul Român pentru Imigrări, ca director la Migraţie.

În mod normal, postul de director se ocupă prin concurs, dar procedurile durează cel puţin o lună.

În plus, era nevoie de o aprobare specială pentru angajarea sa, pentru că venea din sursă externă în Ministerul de Interne.

Aurel Teodorescu a fost şeful Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă din cadrul Ministerului Muncii, până în 2006, când a demisionat, numele său fiind pomenit în mai multe scandaluri mediatice legate de contractele căpşunarilor plecaţi în Spania.

Printre atribuţiile Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă se număra şi emiterea de permise de muncă pentru străinătate, acestea fiind, în prezent, emise de direcţia la care a fost proaspăt numit.

Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă a fost desfiinţat în 2007 printr-o hotărâre a Guvernului Tăriceanu. Atribuţiile oficiului au fost  transferate Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care, la ora actuală, conform organigramei, se găsesc în custodia Direcţiei de Migraţie a Oficiului Român pentru Imigrări.

Numele lui Aurel Teodorescu a fost legat, în anul 2005, de numele lui Omar Hayssam, cu referire la încheierea unor afaceri cu statul

Concret, numele lui Aurel Teodorescu a fost legat, în anul 2005, conform Asociaţiei Academice de Administraţie Publică "Europa", de numele lui Omar Hayssam cu trimitere directă la unele afaceri derulate pe când conducea, ca director adjunct, Direcţia de Supraveghere şi control financiar din Direcţia Generală a Vămilor.

Asociaţia Academică de Administraţie Publică "Europa" i-a asociat numele, într-o serie de întrebări pe care i le adresa public în 2005, şi cu afacerea Ţigareta II.

Aurel Teodorescu a declarat, în 2005, pentru Gardianul, că nu a fost implicat în dosare dubioase şi că aceste acuzaţiile aduse sunt niste "mizerii scornite de o hahaleră care îl cunoaşte bine şi care a comis foarte multe ilegalităţi".

De asemenea, de-a lungul timpului, numele său s-a regăsit alături de cel al premierului Emil Boc. În 2006, Teodorescu a demisionat din PD, deşi Emil Boc declarase la acea vreme, după ce i s-a adus la cunoştinţă că Teodorescu este un fost securist, că acesta nu este membru al partidului.

Un comunicat remis presei la acea vreme de Teodorescu făcea publică aderarea acestuia ca membru al Partidului Democrat la data de 5 aprilie 2004. Imediat presa l-a sancţionat pe Emil Boc, făcându-l mincinos.

Teodorescu a făcut public, de mai multe ori, şi faptul că, până în 1990, a fost ofiţer de contrainformaţii.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri