Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Clinica de Infecţioase 1 din Târgu Mureş a primit 500 de cutii de vaccin antiviral

Monday, 04 May 2009, 10:17 Sursă: NewsIn

"S-au primit 500 de cutii de vaccin antiviral, adică 500 de doze. Clinica de Infecţioase 1 se ocupă de această situaţie. Sunt pregătite saloane, dezinfectanţi şi tot ceea ce presupune o astfel de situaţie. Nu este mică această cantitate de vaccin deoarece, dacă este necesar, Ministerul poate suplimenta. Deocamdată, la noi nu a fost semnalat niciun caz. La Aeroportul Transilvania se menţin măsurile specifice, având în vedere că până în 6 mai aici vin şi cursele care ar fi trebuit să ajungă la Cluj. Pasagerii sunt informaţi şi rugaţi să completeze chestionarul deja cunoscut. Dacă spun că în ultimele şapte zile au intrat în contact cu persoane care prezintă astfel de simptome, sunt supuşi invesigaţiilor", a declarat şeful DSP Mureş.

Sâmbătă, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş a fost o alarmă falsă. O pasageră care venea din Barcelona a declarat în chestionarul completat pe aeroport că în Spania a intrat în contact cu o persoană care prezenta simptome specifice infecţiei cu virus de tip A. După ce a fost transportată la spital şi i s-au făcut investigaţii, tânăra a plecat acasă, la Cluj.

Pe aeroport se menţin măsurile speciale: asistenţa medicală este asigurată de un echipaj SMURD, doi medici specialişti şi medicul de la cabinetul medical din incintă. Pasagerilor li se oferă informaţii prin fluturaşi tipăriţi în limbile română, maghiară şi engleză. Aeroportul de la Târgu-Mureş preia, timp de şase zile, fluxul aerian din Cluj, curse interne şi externe, întrucât în perioada 1-6 mai la aeroportul clujean se fac lucrări de infrastructură.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri