Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine sunt vedetele care se alătură campaniei de strângere de fonduri “Let`s Do It, Romania!”

Friday, 12 June 2015, 18:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Ce ingenioasă formă de voluntariat a lansat «Let's Do It, Romania!». Chiar de pe telefonul mobil pe care, recunoașteți, îl avem mereu la îndemână, putem face primul pas pentru o Românie mai curată: o sesizare despre zonele în care ajungem și sunt sufocate de gunoaie. Știu că putem să înroșim toată harta României de la bun început, dar e foarte important să marcăm punctual «râul, ramul» acoperite în plastic, să fie clar unde trebuie intervenit. Exact ca la un om bolnav, e nevoie întâi de un diagnostic precis", este de părere Amalia Enache.

Până în acest moment au fost strânși 12.736 dolari din donații individuale pe platformă, dar și din sponsorizări din partea unor companii private, care nu sunt vizibile pe platforma Indiegogo. Până pe 20 iunie, se pot face donații pentru aplicația și platforma care curăță România la acest link.

"Am susținut «Let’s Do It, Romania!» de la bun început, ba am și participat cărând gunoaie la groapă. Au făcut lucruri pe care nimeni nu le vedea făcute, au reușit unde mulți așteptau eșecul. Acum și-au propus, din nou, să mute munții: vor să dezvolte o aplicație prin care identificarea gunoaielor și ridicarea lor să fie mai facilă, mai rapidă, mai eficientă. Știi cine. Știi ce. Știi cum. Eu mi-am făcut treaba. De-acum încolo tu decizi dacă vrei să susții",a declarat Cabral.

Campania de crowdfunding are ca scop strângerea de fonduri pentru aplicația mobilă și platforma software "Let`s Do It!". Cu ajutorul aplicației,orice român va putea să marcheze oricând pe Harta Deșeurilor orice deșeu întâlnit în oraș sau în natură, pentru ca să fie apoi raportat către autorități și curățat în 30 de zile, conform legii. Voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

„De fiecare dată când merg la concerte, rămân uimit de frumusețea țării noastre. Avem peisaje extraordinare, așa cum n-am vazut în multe țări. Este responsabilitatea noastră să avem grijă ca aceste locuri să rămână așa. Fie că ne implicăm direct, ca voluntari, fie că raportăm deșeurile prin intermediul unei aplicații, important este să ajutăm, să fim acolo. Așa că Let’s Do It, Romania! Hai să facem următorul pas pentru o țară mai curată!”, a adăugat Smiley.

În momentul donației, voluntarul poate alege și un cadou eco friendly din partea “Let`s Do It, Romania!”, de la posibilitatea de a testa aplicația în premieră sau de a avea aceleași drepturi de admin ca echipa de organizare, la tablouri unicat din materiale reciclate sau e-books despre reciclare creativă. Nu în ultimul rând, donatorii mai generoși pot susține o echipă de elevi care le va purta numele, voluntari la acțiunea de curățenie "Let`s Do It, Danube!" de pe 27 iunie.

"Am fost admiratorul și susținătorul mișcării «Let’s Do It, Romania!» încă de la început, acum cinci ani. Acești tineri nu au încetat să mă surprindă cu determinarea lor, cu ambiția și cu altruismul lor. Aplicația mobilă va schimba fața acesti țări. La propriu! E un moment bun să îi ajutăm și noi pe ei, să punem cu toții umărul alături de «Let’s Do It, Romania!» la curățarea României! Un fel de «Help me to help you» care stă la baza oricărei campanii de crowdfunding, dar, și mai important, la baza filosofiei «Let’s Do It, Romania!»”, a afirmat Florin Grozea.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.
Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri