Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Croitoru: Sindicatele din învăţământ s-au înţeles cu PSD să amâne creşterea salarială

Monday, 13 April 2009, 12:06 Sursă: REALITATEA.NET

F.S.L.I. şi F.S.I. "Spiru Haret" consideră că declaraţiile lui Cătălin Croitoru sunt "o încercare jalnică, nedemnă, de a distrage atenţia opiniei publice de la principalii vinovaţi de neaplicarea Legii nr. 221/2008 – domnul prim-ministru Emil Boc şi domnul ministru Gheorghe Pogea, colegi de partid ai domnului Cătălin Croitoru", se arată într-un comunicat emis de cele două federaţii.

"În plus, este evident şi faptul că domnul Cătălin Croitoru, prin declaraţia sa, nu încearcă decât să dezbine alianţa celor patru federaţii sindicale reprezentative la nivel de ramură învăţământ – F.S.L.I., F.S.I. "Spiru Haret", F.E.N. şi F.N.S. "Alma Mater" – şi să împiedice acţiunile comune ce urmează a fi declanşate de acestea", potrivit comunicatului.

"La cât de bine informat pare a fi domnul deputat Cătălin Croitoru, ar trebui să ştie că întâlnirea reprezentanţilor F.S.L.I. şi F.S.I. cu cei ai PSD a avut loc la invitaţia acestora din urmă şi a vizat problema descentralizării sistemului educaţional. Niciun moment nu s-a discutat despre aplicarea Legii nr. 221/2008 de la data de 1 ianuarie 2010", se mai arată în comunicat.

"Dacă vorbeşte în calitatea sa de membru marcant al PDL şi de purtător al insignei de aur a acestui partid, îi reamintim lui Cătălin Croitoru că situaţia actuală a sistemului de învăţământ se datorează în principal Guvernului Emil Boc, unde partidul al cărui membru este domnul Croitoru deţine funcţii-cheie, printre care cea de prim-ministru şi cea de ministru al finanţelor publice. Dacă vorbeşte în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, atunci poate ne explică de ce reprezentanţii federaţiilor sindicale nu sunt invitaţi la lucrările acestei comisii", potrivit celor declarate de federaţii.

"Dacă vorbeşte în calitate de preşedinte fondator al F.E.N., atunci dorim să îi reamintim că, potrivit propriilor sale declaraţii, dumnealui a ales să evolueze dincolo de condiţia de lider de sindicat şi a ales o carieră parlamentară. În consecinţă, nu îi este permis să facă niciun fel de propagandă sindicală", se arată în comunicat.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri