Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Breaking the waves", după Lars von Trier, dramatizat la teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Friday, 31 July 2009, 09:43 Sursă: NewsIn


Scenografia şi light-design-ul poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, coregrafia îi aparţine lui Florin Fieroiu, muzica originală este creaţia lui Vlaicu Golcea, iar proiecţiile video sunt realizate de Daniel Gontz. Din distribuţie fac parte actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu,  Liviu Vlad, Dan Glasu şi Cristian Stanca.

Repetiţiile în vederea premierei au început de două săptămâni.

Născut în anul 1979 la Sibiu, Radu Alexandru Nica a absolvit în 2004 Secţia de Regie Teatru de la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, la clasa Monei Chirilă. În perioada 2001 - 2003 a fost bursier la Academia de Teatru "August Everding" din München.

A studiat Teatrologie la Ludwig-Maximilians-Universität din München. În acest timp a fost asistent de regie la două producţii ale Teatrului "Metropol" , din metropola germană. În aceeaşi perioadă, montează "Cântăreaţa cheală", de Eugène Ionesco, şi "Push up 1-3", de Roland Schimmelpfennig. Din august 2004, este regizor angajat al Teatrului Naţional "Radu Stanca" - Sibiu.

"Breaking the waves" este primul film din trilogia lui von Trier "Golden Heart" ("Inimă de aur"), o metaforă care descrie caracterul pur al personajelor. În ciuda acţiunilor pe care le întreprind, personajele rămân neatinse de rău.

Celelalte două părţi ale trilogiei sunt "Idioterne" (1998) şi "Dancer in the Dark" (2000).

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri