Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avanpremiera filmului Avatar, la Movieplex Bucureşti, un eşec

Friday, 18 December 2009, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Avatar este considerat cel mai scump film din istorie. S-au cheltuit 240 de milioane de dolari pentru efectele speciale 3D, apreciate cu o nominalizare la Oscar de către Academia americană de film. După patru ani de producţie, Avatar oferă un nou gen de experienţă cinematografică. Sau ar trebui să ofere... Avanpremiera de la Movieplex a fost o experienţă dezastruoasă, începând cu ochelarii pentru vizionarea 3D şi până la calitatea proiecţiei. În plus, publicul a fost evacuat din sală la jumătatea filmului.

Cronica unei experienţe cinematografice de coşmar
Unul dintre cinematografele la care s-a proiectat în avanpremieră filmul Avatar în 3D, joi, 17 decembrie, a fost Movieplex Bucureşti. Au fost invitaţi jurnalişti, specialişti, critici de film.

Încă după primele minute ale filmului, organizatorii au fost înştiinţaţi că ochelarii speciali pentru vizionarea filmelor 3D nu funcţionează şi că spectatorii au parte doar de o imagine neclară. Organizatorii au dat însă asigurări că ochelarii funcţionează perfect, aşa că au continuat pentru încă 10 minute proiecţia filmului, dar pentru că jumătate dintre spectatori au ieşit din sală pentru a cere noi explicaţii, proiecţia filmului a fost oprită.

După alte câteva minute de parlamentări, proiecţia a fost repornită, însă imaginile erau la fel de neclare ca şi înainte. Abia după alte 10 minute, organizatorii au oprit din nou proiecţia Avatar, au înlocuit ochelarii, cu unii funcţionali, şi au reînceput proiecţia de la începutul filmului.

La mai puţin de 10 minute după schimbarea ochelarilor, surpriză - imaginea de pe ecrane a devenit verzuie, culorile nu se mai distingeau deloc, iar claritatea... acceaşi ca cea de la începutul filmului.

Trebuie să mai ştiţi doar că luminile s-au mai aprins de vreo două - trei ori în timpul filmului, pentru că publicul a fost nemulţumit de \"proiecţia 3D\" oferită de MoviePlex Bucureşti.

Apogeul ruşinii a fost atins însă, abia la finalul \"avanpremierei\" Avatar. Deşi spectatorii se resemnaseră şi priveau filmul, conceput pentru tehnologia 3D, fără ochelari, pentru că doar astfel puteau să distingă culorile de pe peliculă, în jurul orei 22.00, cam pe la jumătatea filmului, luminile s-au mai aprins o dată. Organizatorii au anunţat respectuos că filmul nu mai poate rula deloc şi că spectatorii sunt invitaţi să vină la o altă proiecţie, oricând în următoarele zile.

În timpul avanpremierei Avatar, nu numai că spectatorii nu s-au putut bucura experienţa 3D de excepţie cu care producătorii filmului au promovat această peliculă, dar filmul a şi fost întrerupt de mai multe ori, finalizând cu evacuarea spectatorilor la jumătatea peliculei, din motive tehnice.

Premiera filmului Avatar a avut loc vineri
James Cameron, regizorul laureat cu Oscar pentru filmul Titanic, a conceput filmul cu 15 ani în urmă, atunci când mijloacele pentru a realiza viziunea sa nu existau încă. Acum, după patru ani de producţie, Avatar oferă un nou gen de experienţă cinematografică.

Odeon Cineplex îşi cere scuze

Coordonatorul de marketing al Odeon Cineplex, organizatorul evenimentului,  Simona Dumitru a declarat pentru REALITATEA.NET: \"ne cerem scuze pentru incidentul de ieri seară de la vizionarea de presă a filmului Avatar la cinematograful Movieplex, incident care a fost independent de Odeon Cineplex\".

 Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri