Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aurul se scumpeşte aproape de recordul istoric, dar analiştii consideră că e loc şi de iefitnire

Thursday, 17 September 2009, 09:30 Sursă: NewsIn

Uncia de aur era tranzacţionată, miercuri, la 1.023,30 dolari la NewYork, destul de aproape de maximul istoric atins în 17 martie 2008, de 1.033,90 dolari. De mai multe şedinţe aurul a început să se scumpească, pe fondul optimismului privind redresarea economiei mondiale, ce antrenează deprecierea dolarului.

"Aurul a atins un nou vârf în această dimineaţă (miercuri) după ce a închis marţi într-o atmosferă optimistă, generată de comentariile pozitive ale preşedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, care a lăsat să se înţeleagă că recesiunea e foarte posibil să fi luat sfârşit în SUA", a spus James Moore, analist la Bullion Desk.

Euforia generată de aceste informaţii i-a făcut pe investitori să renunţe la moneda americană, valoare refugiu în perioada de criză, care a pierdut teren în faţa euro până la cel mai scăzut nivel al acestui an. În acelaşi timp, metalul galben s-a scumpit, investitorii profitând de o putere de cumpărare mai mare.

O altă explicaţie pentru scumpirea din septembrie a aurului, al cărui preţ fluctua de mai multe luni în jurul valorii de 950 dolari/uncie, ţine de incertitudinea legată de ritmul şi amploarea redresării economiei mondiale.

În acest context incert, experţii evită să prognozeze noi maxime pentru aur, în schimb atrag atenţia că există şi posibilitatea ieftinirii acestuia.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri