Orban dă asigurări că recursul compensatoriu va fi abrogat, deși ministrul Justiției spunea contrariul

Thursday, 28 November 2019, 19:28, Sursă: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări joi seara, la începutul ședinței de guvern, că proiectul de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu se află în categoria măsurilor urgente.

Adaugă părerea ta

"Am văzut în presă diverse declarații legate de declarațiile colegului nostru și aș vrea să spulber orice interpretare.

În programul de guvernare, la măsuri urgente, se află proiectul de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu. Am văzut că sunt anumite interpretări. Acesta este programul nostru de guvernare, asta vom face, găsim cea mai bună soluție pentru abrogarea măsurilor din recursul compensatoriu, care au pus în pericol viața și siguranța cetățenilor", a susținut Ludovic Orban.

Cătălin Predoiu a vorbit în conferința de presă de azi și despre recursul compensatoriu, arătând că nu-l poate abroga, pur și simplu pentru că am fi condamnați la CEDO, fără să punem în loc un alt mecanism care să asigure și drepturile deținuților, dar și siguranța cetățenilor.

"Ministerul Justiției acționează pe 3 planuri: în Parlament susținem propunerile care duc la abrogarea și înlocuirea cu un sistem care să nu pună în pericol siguranța publică. Al doilea e diplomatic, am declanșat discuții cu CEDO. Al treilea e tehnic, ține de grupurile din minister, care lucrează.

O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuțiile cu CEDO și măsuri de extindere a capacității penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent.

În același timp, Guvernul și-a asumat o obligație în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obținut votul de învestitură de a nu apela la ordonanțe de urgență în domeniul Justiției", a spus Cătălin Predoiu.

Comentarii Existente
2019-11-29 09:14:59
Constantin Gadea

ALEGERI ANTICIPATE IMEDIAT ! De ce ? 1). Pentru ca fortele politice democrate, pe care putem conta, sa obtina cu certitudine o majoritate confortabila in ambele camere ale Parlamentului. Pe Ponta, Tariceanu si Daniel Constantin si pe oamenii acestora nu putem conta. Pe UDMR nu putem conta. Pe minoritarii nemaghiari nu putem conta; 2). Pentru ca fortele politice comunistoide si antioccidentale sa nu aiba timp pentru a se reorganiza. Cei care au ajuns milionari sau miliardari in euro prin spolierea Romaniei, prin jaf si coruptie sau au pus umarul ca sa ne rupa de occident, sunt in stare de orice, ca in Ucraina. PMP este un partid politic democrat pe care putem conta. Dar Basescu, care este patriot si cel mai competent politrician, trebuie recunoscut ca atare de presedintele Iohannis, odata cu sprijinirea Republicii Moldova sa supravietuiasca si sa devina membru al Uniunii Europene. Pe USR-PLUS putem conta, dar fara joaca de-a pisica cu soricelul, care poate distruge toata fundatia buna care s-a turnat acum pentru edificarea unei Romanii cu adevarat democrate. Vreau sa va amintesc si presedintelui Iohannis si PNL-ului, ca nu ati amintit nimic despre PNTCD niciodata, desi iubirea de neam si de tara ar fi trebuit sa va indemne. Sa va amintesc eu ca Domnul Coposu a fost un sfant si ca partidul sau, care a facut istorie cat a mai trait SENIOIRUL, nu s-a murdarit sa sprijine partidul criminalului Ion Iliescu. Nu mai amintesc aici, cine a aruncat pe PNTCD, in campania din 2000, intreaga raspundere pentru neimplinirile din guvernarea Conventiei Democrate dupa 1996, ceea ce a dus la disparitia partidului PNTCD-COPOSU. Domnule PRESEDINTE IOHANNIS, eu am scris pe forum ca veti obtine de doua ori mai multe voturi decat Dancila si asa a fost dar, ca professor cu gandire logica, va avertizez ca putem pierde tot, daca intarziati cu declansarea alegerilor anticipate.

2019-11-29 09:16:01
Constantin Gadea

SA FIE JUDECATA BANDA DE PUCISTI A PSD-ULUI, constituita din: Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Tudorel Toader, Carmen Dan, Viorica Dancila, Florin Iordache, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Dan Valcov, Catalin Radulescu, Codrin Stefanescu, Melescanu, Corlatean, Victor Ciorbea si Valer Dorneanu, pentru trei ani de activitate antistatala desfasurata zilnic la nivelul cel mai inalt, cu consecinte grave pentru tara si cu prejudicii imense pe plan intern si international. Aceasta banda politica, pe care o notez prescurtat cu BDT a desnfasurat zilnic - timp de trei ani si fara intrerupere – activitati antistatale care pot fi apreciate ca minilovituri de stat, care vizau: subordonarea Justitiei, punerea stapanirii pe toate institutiile statului si , pana la urma, punerea stapanirii pe Romania, pentru a rupeo de Occident si a o preda Rusiei. Sa se stabileasca ce au facut cu banii de la buget si cu cei din fondurile UE, fiindca numai Dragnea, ajutat de consiliera sa Carmen Dan, a furar probabil peste un miliard de euro din 2002 pana in prezent, cu Tel Drum si alte actiuni banditesti. Un exemplu este Hotelul Turris, cu opt etaje, pe care l-a cumparat in 2009 cu 300 de mii de lei, pe numele sotiei, cand hotelul valora 110 milioane de lei. Pupila lui Dragnea, Carmen Dan, care l-a consiliat cum sa fure sute de milioane de euro la Alexandria, a fost rasplatita cu functii inalte si individa, ca recunostinta, a pus armata de jandarmi echipata de razboi sa nimiceasca o suta de mii de manifestanti pasnici si tot ea a dus acolo si derbedeii aruncatori de pietre. Pacat ca legea nu permite sa fie spanzurata in Piata Victoriei.

Alte articole din: Ultimele Stiri